فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1389)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1389)

  • 102 صفحه، بهای روی جلد: 25,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/02/05
  • تعداد عناوین: 13
|
  • محمد علی آذربایجانی، حجت الله نیک بخت، محمد جواد رسایی صفحه 1
    زمینه و هدف
    ایمونوگلوبولین A بزاقی (S-IgA) اصلی ترین بخش سیستم ایمنی در مجاری تنفسی فوقانی می باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تمرینات تداومی و تناوبی بر سطوح استراحتی و پاسخ سریع ایمنی مخاطی انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی 20 بسکتبالیست مرد به مدت هشت هفته تمرینات تداومی و تناوبی را انجام دادند. پنج میلی لیتر بزاق تحریک نشده قبل، بلافاصله و یکساعت پس از پایان یک جلسه فعالیت در آغاز و پایان دوره جهت تعیین پاسخ سریع ایمنی مخاطی جمع آوری شد. همچنین هر دو هفته یکبار قبل از تمرین نمونه های بزاقی جمع آوری شد. میزان ایمنوگلوبولین A و پروتئین تام بزاق اندازه گیری و داده ها به کمک آزمون های آماری اسمیرنوف-کولموگروف تحلیل واریانس یک طرفه و t زوجی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    یک جلسه فعالیت در آغاز هفته اول موجب کاهش معنی دار S-IgA شد (001/0P
    کلیدواژگان: ایمونوگلوبولین A، بزاق، پروتئین تام، تمرینات تداومی، تمرینات تناوبی
  • محمدرضا نفیسی، لاله شریعتی نویسنده فرعی، مجید ولیدی، علی کریمی صفحه 13
    زمینه و هدف
    مقاومت به کلیندامایسین در استافیلوکوک به دو صورت بنیادی و القایی است. این مطالعه با هدف بررسی شیوع مقاومت بنیادی و القائی نسبت به کلیندامایسین در سویه های استافیلوکوک جدا شده از بیماران در بیمارستان های هاجر و کاشانی شهرکرد انجام شد.
    روش بررسی
    این تحقیق توصیفی- تحلیلی بر روی 230 ایزوله استافیلوکوک انجام شد. برای سویه های با فنوتیپ مقاوم به اریترومایسین و حساس به کلیندامایسین، تست D انجام گردید. در این تست دو دیسک اریترومایسین (15μg) و کلیندامایسین (2μg) با فاصله مراکز 15 میلی متر، بر روی پلیت قرار داده شدند. پس از انکوباسیون، وجود هاله عدم رشد به شکل D بررسی گردید. داده ها به کمک آزمون های آماری کای دو و فیشر تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از بین 230 ایزوله استافیلوکوکی، 6/55% حساس به کلیندامایسین بودند و 5/37% مقاومت بنیادی و 2/5% مقاومت القایی به کلیندامایسین داشتند. میزان مقاومت بنیادی و القایی به کلیندامایسین در ایزوله های استافیلوکوک مقاوم به متی سیلین (MRSA) به ترتیب 66% و 9% و در ایزوله های حساس به متی سیلین (MSSA) به ترتیب 4/15% و 3/2% بود. میزان مقاومت القایی در سویه های MRSA 2/4 برابر نسبت به سویه های حساس بود)]9/15-1/1[OR=4.2 CI95%((05/0(P
    کلیدواژگان: استافیلوکوک، اریترومایسین، کلیندامایسین، مقاومت القایی، مقاومت بنیادی
  • اکبر بهداد، مهرداد حسین پور، لیلا غفور صفحه 21
    زمینه و هدف
    تا چند سال اخیر درمان اصلی فیشر مزمن آنال، روش های جراحی جهت اسفنکتروتومی لترال به روش باز یا بسته بود. در طی سال های اخیر استفاده از درمان طبی در درمان این بیماری مطرح شده است که هر یک دارای محدودیت هایی می باشد. این مطالعه با هدف مقایسه دو روش جراحی و درمان طبی لیدوکائین در درمان فیشر مزمن آنال انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی 180 بیمار مبتلا به فیشر مزمن آنال که با علایم بیش از 6 هفته به درمانگاه جراحی بیمارستان الزهرا(س) اصفهان مراجعه کرده بودند به روش در دسترس انتخاب شدند. پس از اخذ شرح حال از بیماران و معاینه و تایید فیشر مزمن دو روش درمان جهت بیماران توضیح داده می شد و بر اساس انتخاب ایشان بیمار در گروه یک (جراحی) و یا دو (درمان طبی با لیدوکائین) قرار می گرفت. روش درمان جراحی شامل اسفنکتروتومی لترال اسفنکتر داخلی به روش بسته بود. روش درمان طبی شامل رژیم پر فیبر، طشت آب گرم، قرص سی لاکس هر شب، قرص ناپروکسن 250 میلی گرم هر 12 ساعت و استعمال پماد لیدوکائین 5 درصد قبل از اجابت مزاج و شستشوی مداوم ناحیه مقعد در حین اجابت مزاج بود. در هر دو گروه بیماران به مدت 8 هفته پی گیری شدند. داده ها به کمک آزمون های آماری کای دو، فیشر و من ویتنی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    تعداد بیمارانی که مورد عمل جراحی قرار گرفتند 100 نفر و تعداد بیمارن گروه درمان طبی 80 نفر بود. میانگین سنی بیماران گروه اول 3/4±2/36 سال و گروه دوم 1/3±3/38 سال بود (05/0P>). از نظر جنسی بین دو گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت.. مدت علایم بیماری در گروه جراحی 5/2±1/8 هفته و در گروه درمان طبی 1/3±9/7 هفته بود (05/0P>). در گروه جراحی عوارض پس از عمل شامل 10 مورد اکیموز پوستی (10%) 2 مورد هماتوم بزرگ (2%) و 10 مورد (10%) بی اختیاری خفیف نسبت به باد بود. در گروه دوم هیچ عارضه ای دیده نشد. میزان بروز ترمیم زخم در گروه اول 93% و در گروه دوم 75% بود (05/0P
    کلیدواژگان: اسفنکتروتومی، فیشر مزمن آنال، لیدوکائین
  • پیمان متقی، هادی کریم زاده، زهرا سید بنکدار، منصور کریمی فر، منصور ثالثی صفحه 26
    زمینه و هدف
    پوکی استخوان به یک مشکل عمومی سلامت در تمام جهان تبدیل شده است. روش جذب دوگانه پرتو ایکس، به عنوان مطمئن ترین روش برای تشخیص به دلیل هزینه بالا و عدم سهولت دسترسی، جهت غربالگری پوکی استخوان توصیه نمی گردد. بر اساس عوامل خطر، ابزارهایی برای غربالگری و سنجش میزان خطر ابتلا به استئوپروز ابداع، که مشهورترین آنها ابزار محاسبه ساده تخمین خطر پوکی استخوان (SCORE) می باشد، این مطالعه با هدف بررسی کارآیی این ابزار در غربالگری زنان یائسه ایرانی برای ابتلا به استئوپروز انجام گردیده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی 341 زن یائسه که جهت سنجش تراکم استخوان به مرکز تشخیصی سنجش تراکم استخوان اصفهان مراجعه نموده بودند، مورد پرسش قرار گرفته و فرم پایش پوکی استخوان (SCORE) بر اساس خصوصیات افراد برای آنان تکمیل گردید. نتایج فرم ها و امتیاز بدست آمده با نتایج تراکم استخوان بدست آمده در هر فرد، با هم مقایسه و حساسیت، اختصاصی بودن و ارزش اخباری این روش غربالگری مشخص گردید.
    یافته ها
    از 341 زن یائسه مورد مطالعه، 71 نفر دچار استئوپروز (8/20%)، 135 نفر (6/39%) دارای تراکم استخوان پایین (استئوپنی) در یک یا هر دو ناحیه مورد بررسی و 135 نفر (6/39%) نیز دارای سنجش تراکم استخوان نرمال بودند. ابزار SCORE دارای حساسیت 2/87% و اختصاصی بودن 9/37% برای مشخص کردن زنان دارای تراکم استخوان پایین بود.
    نتیجه گیری
    ابزار SCORE برای غربالگری زنان یائسه ایرانی نیز با حساسیت قابل قبول می تواند مورد استفاده قرار گرفته و برای پایش زنان یائسه ایرانی و ارجاع آنها برای سنجش تراکم استخوان مناسب و قابل اطمینان می باشد.
    کلیدواژگان: ابزار محاسبه خطر، پوکی استخوان، پایش، یائسگی
  • کبری مختاریان، بهمن خلیلی، ایرج کریمی، محسن یزدان پرست، کرمعلی کثیری، رضا ترشیزی، تقی تکتاز صفحه 32
    زمینه و هدف
    سارکوسیستوزیس یک عفونت تک یاخته ای مشترک بین انسان و دام است که توسط گونه های مختلف سارکوسیستیس ایجاد می شود. این انگل شیوع جهانی داشته و در بسیاری از حیوانات آلودگی ایجاد می نماید و از نظر بهداشتی و اقتصادی ضررهای زیادی را وارد می کند. هدف از این مطالعه تعیین میزان آلودگی سارکوسیستیس در دام های کشتارشده در کشتارگاه شهرکرد با استفاده از روش هیستوپاتولوژی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی –آزمایشگاهی قلب 70 راس بز و 70 راس گوسفند سالم، اندام های مری، ران، دیافراگم و قلب دام ها به صورت ماکروسکوپی از نظر وجود کیست سارکوسیستیس بازرسی شدند. در صورت مشکوک و یا سالم نبودن این اندام ها، قلب جهت تهیه مقطع پاتولوژی در فرمالین نگهداری و پس از تهیه مقطع مورد مطالعه میکروسکوپی قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده به صورت توزیع فراوانی گزارش گردید.
    یافته ها
    از تعداد 140 دام مورد بررسی در بازرسی ماکروسکپی وجود کیست در دیافراگم 7/15% در گوسفند و 8/2% در بز، مری 1/7% در گوسفند و 4/1% در بز یافت شد. در بررسی میکروسکوپی میزان آلودگی سارکوسیستیس در قلب های به ظاهر سالم در گوسفند 80% و بز 70% نشان داده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای آلودگی سارکوسیستیس در جهان و ایران، همچنین گزارشات مختلف تا 100% آلودگی، بنظر می رسد مطالعات بیشتری جهت تعیین حساسیت و ویژگی این روش در مقایسه با سایر روش ها ضروری می باشد. همچنین با توجه به میزان آلودگی بدست آمده در قلب های سالم نیاز به دقت در نگهداری صحیح گوشت و پخت کامل گوشت و همچنین تغییر نگرش در نحوه نگهداری دام ها از نوع سنتی به روش صنعتی دام ها توصیه می شود.
    کلیدواژگان: دام های کشتار شده، سارکوسیستوزیس، هیستوپاتولوژی
  • ابراهیم فلاحی، مرضیه رشیدی، فرزاد ابراهیم زاده، شهره کرباسی، نصرت شکرالهی صفحه 37
    زمینه و هدف
    کم خونی فقر آهن یکی از مهمترین مشکلات تغذیه ای مخصوصا در بین زنان جوان است. راه های مختلفی برای مبارزه با کم خونی فقر آهن وجود دارد که از بین آنها تغییر در عادات غذایی مردم و دادن آموزش های تغذیه ای می تواند راه حل مناسبی باشد. هدف از این مطالعه تعیین اثر آموزش تغذیه بر کم خونی ناشی از فقر آهن در دختران دبیرستانی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی 68 دختر دبیرستانی مبتلا به کم خونی فقر آهن به مدت 4 ماه تحت آموزش های تغذیه ای قرار گرفتند. مواد آموزشی از طریق بروشور، جزوه و سخنرانی و حاوی نکات تغذیه ای مربوط به شناسایی گروه های مختلف غذایی، افزاینده ها و کاهنده های جذب آهن، منابع غنی از آهن و سایر نکات تغذیه ای مفید بود. در آغاز و پایان مطالعه شاخص های هموگلوبین خون، فریتین و روی سرم مورد آزمایش قرار گرفت. همچنین میزان آگاهی و نگرش افراد شرکت کننده در آغاز و پایان مطالعه مورد سنجش قرار گرفت. از آزمون های t زوجی و ویلکاکسون و همبستگی اسپیرمن برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد.
    یافته ها
    میزان هموگلوبین در آغاز و پایان مطالعه به ترتیب10±5/109، 13± 3/123 گرم در لیتر (001/0P
    کلیدواژگان: آموزش تغذیه، آگاهی تغذیه ای، روی سرم، زنان جوان، کم خونی فقر آهن
  • صدیقه عسگری، پریوش رحیمی، حسین مدنی، پروین محزونی، نجمه کبیری صفحه 46
    زمینه و هدف
    گل گلرنگ (Carthamus tinctorius) غالبا به عنوان رنگ غذا و چاشنی استفاده می شود، و در طب سنتی به آن اثراتی از جمله اثرات ضدروماتیسم و ضد دیابت نسبت داده می شود. این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره هیدروالکلی گل گلرنگ بر سطح آنزیم های آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) در حیوانات دیابتی شده با آلوکسان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 18 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار به طور تصادفی در سه گروه شش تایی، غیر دیابتی (گروه 1) دیابتی شده با آلوکسان (گروه 2) و دیابتی تیمار شده با عصاره هیدروالکلی گل گلرنگ به میزان mg/kg 200 به صورت تزریقی داخل صفاقی (گروه 3) تقسیم شدند. قبل از شروع مطالعه دو هفته بعد و شش هفته بعد خونگیری به عمل آمد و سطح آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) تعیین گردید. نتایج به دست آمده توسط آزمون آماری ANOVA تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    قبل از مطالعه سطح آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز در سه گروه تفاوت معنی داری نداشت. در هفته دوم میزان این آنزیم ها در دو گروه دیابتی بیشتر از گروه شاهد بود (05/0P
    کلیدواژگان: آلوکسان منو هیدرات، دیابت، گل گلرنگ، هیستومورفولوژی، موش صحرایی
  • هومن همتیان، ذبیح الله خاکسار*، غلامعلی جلودار صفحه 53
    زمینه و هدف

    دیابت یکی از مشکلات جامعه است که در قسمت های مختلف بدن بیمار تاثیرات سوء می گذارد. هدف از این تحقیق بررسی اثرات دیابت مادری روی ناحیه شبکه کمری- خاجی نخاع شوکی در نوزادان متولد شده از مادران دیابتی (ODM) در مقایسه با مادران سالم (گروه کنترل) بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی شانزده سر موش صحرایی ماده سالم به دو گروه مساوی تقسیم شدند. در یکی از گروه ها با تزریق آلوکسان (mg/kg 145) دیابت ایجاد گردید. هر دو گروه توسط جفتگیری طبیعی باردار شدند. پس از زایمان از نوزادان آنها در روزهای 7و14و21و28 نمونه گیری از ناحیه کمری- خاجی نخاع بعمل آمد و پارامترهای بافتی مختلفی مورد بررسی قرار گرفت. همزمان با نمونه گیری وزن نوزادان اندازه گیری شد. داده ها به کمک آزمون آماری t دانشجویی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    وزن نوزادان مادران دیابتی در مقایسه با کنترل به طور متوسط 2/21% بیشتر بود (05/0PP).

    نتیجه گیری

    هیپرگلسیمی ناشی از دیابت مادری در دوران جنینی می تواند سبب اختلال در تشکیل طبیعی نخاع شوکی و بویژه در ناحیه کمری- خاجی شود و این اختلال موجب بروز ناهنجاری های مختلفی از جمله تغییر در شکل نخاع و تعداد نورون های موجود در ماده خاکستری می گردد.

    کلیدواژگان: آلوکسان، دیابت، نخاع شوکی، مورفومتری، موش صحرایی
  • مسعود ابوالحلاج، سید حسین حسینی پارسا، مهدی جعفری سیریزی، صدیقه اینانلو صفحه 60
    زمینه و هدف
    بیمارستان به عنوان یکی از سازمان های اصلی ارایه خدمات بهداشتی درمانی، یکی از عمده ترین عوامل رشد هزینه ها است. این مطالعه به منظور بررسی و شناخت وضعیت نیروی انسانی شاغل در بیمارستان های کشور انجام گرفت. هدف ما بدست آوردن اطلاعاتی بود که مبنای سیاستگذاری و تصمیم گیری و تخصیص منابع مبتنی بر شواهد قرار گیرند و آنها را تا حدودی به واقعیت نزدیک نمایند.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع مطالعه تجزیه و تحلیل سیاستگذاری سلامت بود که در سال 1387 در 139بیمارستان کشور انجام شد. از نظر تعداد تخت، بیمارستان ها به 4 دسته تقسیم شدند (الف – بیمارستان های زیر 50 تخت، ب– بیمارستان های 51 تا 150 تخت، ج – بیمارستان های 151 تا 300 تخت، د – بیمارستان های بالای 300 تخت). برای جمع آوری داده ها از جداول جامع گردآوری اطلاعات بیمارستان که به صورت تحت وب، طراحی شده بود استفاده گردید.
    یافته ها
    بیمارستان های مورد پژوهش دارای 23674 تخت فعال و 48238 نفر پرسنل بودند. سرانه نفر به تخت 04/2 بود که این نسبت در بیمارستان های آموزشی (09/2) بیشتر از بیمارستان های درمانی (9/1) بود و در مناطق محروم (17/2) اندکی بیشتر از مناطق برخوردار (02/2) بود. از نظر تحصیلات 4/48% فوق دیپلم و کمتر، 40% لیسانس و بقیه بالاتر از لیسانس بودند. گروه پرستاری و مامایی با 1/48% بیشترین گروه پرسنلی را تشکیل می داد. ولی تراکم کارکنان حوزه پشتیبانی از سایر بخش ها بالاتر بود (1/29%). نسبت کادر درمانی به کل کارکنان در بیمارستان های آموزشی (1/71%) بیشتر از بیمارستان های درمانی (4/70%) و در بیمارستان های مناطق برخوردار (2/71%) بیشتر از بیمارستان های مناطق محروم (7/68%) بود. میانگین ضریب اشغال تخت کل بیمارستان ها 8/57% بود که کمترین میزان مربوط به بیمارستان های زیر 50 تخت (4/31%) بود.
    نتیجه گیری
    تراکم بالای پرسنل در واحد پشتیبانی بیمارستان ها مؤید تاثیر منفی این حجم نیرو بر تولید خدمت در این بیمارستان ها می باشد. با وجود افزایش نسبت کادر درمانی به کل کارکنان، نسبت گروه پزشکی با افزایش تخت های بیمارستانی کاهش می یابد که مطلوب نیست. بیمارستان های بزرگ از نظر اشغال تخت وضعیت بهتری دارند.
    کلیدواژگان: بیمارستان، نیروی انسانی، نفر به تخت، سرانه
  • بهمن خلیلی، مهرداد شهرانی، محمد تقی مرادی صفحه 69
    زمینه و هدف
    بیماری کیست هیداتید یکی از شایع ترین بیماری های مشترک انسان و دام است که ناشی از ابتلای انسان به مرحله لاروی انگل اکی نوکوکوس گرانولوزوس می باشد. شناخت جنبه های اپیدمیولوژیکی بیماری در کنترل و پیشگیری از بیماری ضروری است. این مطالعه با هدف بررسی ده ساله فراوانی بیماران مبتلا به کیست هیداتید جراحی شده در بیمارستان های استان چهارمحال و بختیاری انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی -تحلیلی، بیماران مبتلا به کیست هیداتید استان طی سالهای1386 -1377 که در بیمارستان های آیت الله کاشانی شهرکرد، سید الشهداء (ع)فارسان و ولی عصر بروجن (عج) بستری و جراحی شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات به کمک پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (کای دو) تجزیه و تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    از مجموع 144 بیمار بررسی شده 98 نفر (68%) زن، 93 نفر (65%) ساکن روستاها و عشایر و 51 نفر (35%) شهرنشین بودند. دامنه سنی بیماری بین 92-11 سال و بیشترین شیوع در گروه سنی 41-27 سال (44 مورد) و کمترین شیوع در گروه سنی بالای 72 سال بود (6 مورد) دیده شد. بیشترین فراوانی در بین زنان خانه دار (60%) و کمترین میزان در افراد کارمند (3%) دیده شد. از نظر چگونگی محل قرار گرفتن کیست، کیست ها به ترتیب در لوب راست کبد (67%) و لوب چپ کبد (10%)، قسمت های راست و چپ ریه (6%) بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای این بیماری در بین روستاییان و عشایر و همچنین ارتباط نزدیک انسان، دام و سگ در این مناطق ضرورت آموزش جهت شناخت بهتر بیماری در آنان و شناسایی سگ های آلوده عشایر و درمان آنها جهت کنترل بیماری اجتناب ناپذیر است.
    کلیدواژگان: جراحی، چهارمحال و بختیاری، کیست هیداتید
  • بتول پور قیصری، مهدی بنی طالبی صفحه 75
    زمینه و هدف
    لوسمی لنفوسیتی مزمن سلول B (B-CLL) یک بیماری بدخیم لنفوسیت های B است که همراه با تغییرات متعددی در لنفوسیت های T غیر بدخیم می باشد. با توجه به اینکه آنتی ژن های ویروسی می توانند تغییرات قابل توجهی در لنفوسیت های T ایجاد نمایند و سیتومگالوویروس (CMV) در افراد پیر سالم باعث تغییرات گوناگون در لنفوسیت های T بوده است، لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین تغییرات این سلول ها و CMV در بیماران CLL انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی -تحلیلی 79 بیمار مبتلا به B-CLL وارد مطالعه شدند (41 بیمار CMV+ و 38 بیمار CMV-). بررسی زیر گروه های لنفوسیت های T و تعیین فنوتیپ سلول ها با استفاده از آنتی بادی های منوکلونال و فلوسایتومتری انجام شد. ترشح سیتوکسین ها پس از تحریک آنتی ژنیک و کشت کوتاه مدت و سپس با روش رنگ آمیزی داخل سلولی سیتوکین ها تعیین گردید. از آزمون آماری من ویتنی جهت مقایسه دو گروه استفاده شد.
    یافته ها
    در بیماران CMV+، زیر گروه لنفوسیت های CD8+ (Cluster of differentiation) و CD4+ CD8dim به صورت معنی داری نسبت به بیماران CMV- بیشتر بود (001/0P
    کلیدواژگان: سیتومگاویروس، سیتوکین، لوسمی لنفوسیتی مزمن، لنفوسیت T
  • آذر دانش، مریم حاج هاشمی صفحه 84
    مقدمه
    تومور تروفوبلاستیک حاملگیGTT)) متعاقب حاملگی خارج رحمی یک رویداد بسیار نادر است. در این مقاله یک مورد مول مهاجم که از یک حاملگی خارج رحمی لوله ای نشات گرفته بود معرفی می شود. گزارش مورد: بیمار خانم 26 ساله با حاملگی دوم و اولین حاملگی خارج رحمی (G2L1EP1) بود که به خاطر افزایش میزان هورمون گنادوتروپین جفتی((BHCG بعد از عمل حاملگی خارج رحمی (EP) به بیمارستان شهید بهشتی اصفهان ارجاع شد. درمان اولیه EP بیمار با عمل سالپنژکتومی بوده است. پیگیری پاتولوژی سالپنژکتومی مول مهاجم تشخیص داده شد که بیمار تحت دو دوره درمان با متوترکسات قرار گرفت و با توجه به گزارش توده در آدنکس راست در سونوگرافی یک نوبت لاپاراتومی شد که باز هم تشخیص مول مهاجم بود. بنابراین بیمار تحت رژیم درمانی (etoposide methotrexate actinomycin D cyclophosphamide vincristine) EMA/CO قرار گرفت و نهایتا با BHCG معادل 1 مرخص شد.
    نتیجه گیری
    پیگیری عدد BHCG بعد از عمل جراحی EP هم برای تشخیص EP پا برجا و هم برای رد GTT بسیار مهم است هم چنین پیگیری جواب پاتولوژی اعمال جراحی در صورتی که از تشخیص نیز مطمئن هستیم ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: مول مهاجم، حاملگی خارج رحمی، تومور تروفوبلاستیک، BHCG
  • خلاصه انگلیسی مقالات
    صفحه 1
|
  • Mohammadali Azarbayjani, Hojatolla Nikbakht, Mohammad Javad Rasaee Page 1
    Background And Aim
    Salivary immunoglobulin A is the main component of immune system in upper respiratory tract. Thus this study examined the effects of continuous and intermittent trainings on resting level and acute response of mucosal immunity in male basketball players.
    Methods
    In this study 20 male basketball players performed 8 weeks continuous and intermittent trainings. Every fortnight the intensity and the volume of trainings were increased. At the beginning (week 1) and the end of the study (week 8) five ml un-stimulated saliva were collected from each subject before (rest condition) immediately and one hour after one bout exercise to exhaustion on treadmill to determine exercise induced changes in basal mucosal immunity. In addition saliva samples were collected every two weeks before training. The amount of S-IgA and total protein were measured and then data were statistically analyzed using t-test and ANOVA.
    Results
    One bout exercise training in week 1 caused significantly decrease in s-IgA (P
  • Mohammareza Nafisi, Laleh Shariati, Majid Validi, Ali Karimi Page 13
    Background And Aim
    Resistance to clindamycin (CL) in Staphylococcus aureus is both constitutive and inducible. In the present study the prevalence of the constitutive and inducible resistance to CL was investigated by disk diffusion and double-disk diffusion (D-test) methods.
    Methods
    This deh1ive-analytical study was performed on 230 Staphylococcus isolates. D-test was carried out for all the isolates with resistant phenotype for erythromycin and susceptible phenotype for CL. 15µg erythromycin and 2 µg CL disks were placed on plate at a distance of 15 mm. The appearance of D-shaped zones around the strains was checked after proper incubation.
    Results
    Of the 230 staphylococcus isolates 55.6% were susceptible to CL 37.5% had constitutive and 5.2% had inducible resistance to CL. The frequencies of constitutive and inducible resistance for CL in methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) isolates were 66% and 9% respectively and the frequencies of constitutive and inducible resistance for CL in methicillin-susceptible isolates (MSSA) were 15.4% and 2.3% respectively. Statistical tests revealed the inducible resistance in MRS isolates to be 4.2 times more frequent than that in MSS isolates. The inducible resistance frequency was 10.8- fold in MRSA compared to MSSA isolates.
    Conclusion
    The study results showed that the inducible resistance should be determined by D- test in all methicillin-resistant staphylococcus isolates and also staphylococcus strains resistant to erythromycin and susceptible to CL.
  • Akbar Behdad, Mehrdad Hosseinpour, Laila Gafoor Page 21
    Background And Aim
    Surgical procedures including open and close lateral sphincterotomy were the main treatment of chronic anal fissure in past years. Nowadays medical treatments are the standard therapy for this disease but there are some limitations for this method of treatment. This study aimed to compare the efficacy and complication of surgical and medical treatments by lidocaine ointment for patients with chronic anal fissure
    Methods
    A clinical trial study was conducted on 180 patients with chronic anal fissure who had symptoms for more than 6 weeks. The main symptoms of patients were pain during defecation anal bleeding and skin tag. After history taking and physical examination method of treatment was explained for patients to choose one group: Group 1 (surgery) or group 2 (medical treatment with lidocaine H). Surgery was performed by closed method. Medical treatment was consisted of high fiber regimen sits baths lax tablet nightly Naproxen tablet 250 mg twice daily and 5% lidocaine anal application before defecation and anal washing during defecation. Patients were followed for 8 weeks. Data were analyzed using chi-square Fisher and Mann-Whitney tests.
    Results
    one hundred of patients in group 1 and 80 patients in group 2 completed the study. Duration of symptoms was 8.1±2.5 weeks in group 1and 7.9±3.1 weeks in group 2. Post operative complications in group 1 were skin ecchymosis (10%) large hematoma (2%) and 10 cases (10%) complained from mild incontinency to flatus. There was no complication in group 2. Healing rate was 93% in group 1 and 75% in group 2 (P
  • Payman Mottaghi, Hadi Karimzadeh, Zahra Sayed-Bonakdar, Mansour Karymifar, Mansour Salesi Page 26
    Background And Aim
    Osteoporosis is a major health problem for postmenopausal women in all over the world. Use of dual x-ray absorptiometry (DXA) as standard diagnostic procedure due to the cost is not economical for screening of all postmenopausal women. Based on clinical risk factors several screening tools have been invented and one of the most popular screening tools is Simple Calculated Osteoporosis Risk Estimation (SCORE). The objective of this study was to evaluate performance of this tool in screening of Iranian women for osteoporosis.
    Methods
    This deh1ive – analytical study was performed on 341 postmenopausal women who were referred to Isfahan bone densitometry centre. We made use of the osteoporosis screening tools (SCORE) for postmenopausal women aged 45 years or more without secondary cause for osteoporosis and the results were compared with their bone mineral density.
    Results
    Among 341 postmenopausal women who were studied in this study 20.8% were osteoporotic (71 persons) 39.6% had low bone mineral density in one or both studied areas by DXA and the rest of women (39.6%) were found normal. SCORE tool was shown to have sensitivity about 87.2% (95% CI 97.2%–76.4%) and specificity of 37.9% for screening of low bone mass in postmenopausal women.
    Conclusion
    SCORE tool has acceptable sensitivity and accuracy to be used as a tool to identify low bone mineral density in vast majority of Iranian postmenopausal women.
  • Kobra Mokhtarian, Bahman Khalili, Iraj Karimi, Mohsen Yazdanparas, Karamali Kasiri, Reza Torshizi, Taghi Taktaz Page 32
    Background And Aim
    Sarcosystosis is a cosmopolitan protozoan zoonotic infection and is caused by different species of sarcosystis. This parasite can cause contamination in many animals and cause a lot of hygienic and economic effects in society. This study was aimed to determine sarcosystis infection in slaughtered animals of Shahrekord using histhopathological method.
    Methods
    In this deh1ive study 70 samples were obtained from healthy goats and 70 samples were obtained from healthy sheep during summer 2008 Esophagus thigh diaphragm and heart of each animal were macroscopically evaluated for having sarcosystis cysts. To prepare a pathology section for microscopic examinations hearts were kept in formalin and after providing tissue sections samples were studied using a microscope. Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    In macroscopic evaluations of diaphragm of the sheep and goats sarcosystis cysts were detected 15.7% and 2.8% respectively. In addition 7.1% and 1.4% of esophagus from sheep and goats were also infected by sarcosystis respectively. We also performed microscopic investigations on healthy hearts and found that 80% of sheep’s hearts and 70% of goats’ hearts were infected by sarcocystis cysts.
    Conclusion
    Considering the high prevalence of sarcocystis contamination in the world and Iran (up to 100%) more studies are needed to detect sensitivity and specificity of histhopathology method to confirm our findings. Finally looking at the our results it is likely that in healthy hearts some comments should be considered such as appropriate meat keeping sufficient cooking and moving from traditional animal husbandry into industrial husbandry in future.
  • Ebrahim Falahi, Marzeah Rashidi, Farzad Ebrahimzadeh, Shohreh Karbasi, Nosrat Shokrollahi Page 37
    Background And Aim
    Iron-deficiency anemia is one of the main nutritional problems especially in young women. There are many strategies to combat iron deficiency anemia including change in food habits and nutritional education. Aim of this study was to determine the effect of nutritional education on iron deficiency anemia among high schools girls.
    Methods
    In this semi-experimental study 68 high schools girls with iron deficiency anemia were educated for 4 months. Education materials were included brochures pamphlets and lectures. During nutritional education sessions the girls were presented with a pamphlet in which nutritional topics such as food groups iron absorption enhancers and inhibitors good sources of iron and ways to improve absorption of iron from foods were explained in simple words. Hemoglobin serum ferritin and serum zinc were measured in the beginning and end of the intervention. The girl’s knowledge and their attitude about nutrition were also obtained before and after the study. Paired-t test Wilcoxon and Spearman tests were used for data analysis.
    Results
    The amount of hemoglobin at the beginning and the end of the study were 109.5±10 g/l and 123.3±13 g/l respectively (P
  • Sedegheh Asgary, Parivash Rahimi, Hosain Madani, Parvin Mahzoni, Najmeh Kabiri Page 46
    Background And Aim
    Safflower (Carthamus tinctorius L.) flowers mostly used for coloring and flavoring food are attributed with anti-rheumatic and anti-diabetic effects in traditional medicine. The purpose of this research was to experimentally assess the effect of hydroalcoholic extract of Carthamus tinctorius on the level of AST and ALT in alloxan-induced diabetic rats.
    Methods
    In the present study 18 male Wistar rats of body wt. 180 – 220 g were randomly allocated into three groups with six rats per group: first group non-diabetic rats; second group diabetic rats; third group diabetic rats treated with hydroalcoholic extract of Carthamus tinctorius (200 mgkg-1 BW i.p.). Rats were fasted for 16h and then fasting blood samples were collected in heparinated tubes. Sampling was performed from the orbital sinus. ANOVA was used for data analysis.
    Results
    Our results indicated a significant difference in AST and ALT levels in the diabetic group compared with the other groups (P
  • Homan Hematian, Zabihola Khaksar, Gholamali Jelodar Page 53
    Background And Aim

    The aim of this investigation was to evaluate effects of maternal diabetes on lumbosacral region of spinal cord in offspring of diabetic mothers (ODM) in comparison with normal mothers.

    Methods

    In this study sixteen adult female rats were divided in two groups. Diabetes was induced in one group by Alloxan (145mg/kg). Both groups became pregnant by natural matting. After delivery lumbosacral samples were prepared from 7 day 14 day 21 day and 28 day old offspring of both groups. After applying histological techniques various histological parameters were determined. Weight of infants was measured at the same time and compared with the other group. Data were analyzed by student t-test.

    Results

    Our results showed that the weight of ODM were significantly (21.2%) more than the control group (P

  • Masoud Abolhalaj, Seyed Hosain Hosainy-Parsa, Mehdi Jafari-Sirizi, Sedegheh Inalou Page 60
    Background And Aim
    Hospitals are known as one of the main health care providing organizations. Increasing expenditures is claimed to be one of the most serious problems in hospitals. In this context economic analyzing is very essential for health system evidence based decision making. We aimed to collect and analyze the hospital resources and this article specially is going to clarify the human resources arrangement in hospitals affiliated with ministry of health.
    Methods
    This is an Applied Cross Sectional study which was performed on 139 hospitals in 2009. We were going to collect the date from all Iranian hospitals affiliated with MOHME. In this regard an expert’s panel defined some inclusion criteria and finally 139 out of 530 hospitals were selected. Nine online questionnaires were used to collect data. We categorized the hospitals on the basis of bed numbers being educational or non educational and locating in poor or rich areas (A: below 50 beds B: 51-150 beds C: 151- 300 beds and D: above 300 beds). We analyzed the data using SPSS software.
    Results
    In 139 hospitals there were 23674 active beds and 48238 personnel (2.04 personnel per each bed). Our data showed that 48.4 percent of personnel had an under-associate degree 40% had bachelor degree and the rest had higher degrees. Nurses and midwives were 48.1 percents of all personnel. Average bed occupancy rate was 57.8 % and the lowest bed occupancy rate was belonged to the under 50 bed hospitals (31.4%). The ratio of clinical personnel in teaching hospitals (71.1%) was higher than the non-teachings (70.4%). This ratio was higher in rich areas (71.2%) compared to the poor areas (68.7%). The proportion of number of personnel per bed in teaching hospitals (2.09) was higher than non-teaching hospitals (1.9). This proportion was lower in rich areas (2.02) than the poor areas (2.17). The density of logistic personnel was higher (29.1) than the other personnel.
    Conclusion
    The high density of logistic personnel is a sign of low efficiency in selected hospitals. Despite of increasing ratio of clinical personnel to total number of personnel the ratio of medical personnel per beds was decreasing and this can be a sign of low quality and effectiveness. Big hospitals have a better bed occupancy rate compared to small ones.
  • Bahman Kalili, Mehrdad Shahrani, Mohammad Taghi Moradi Page 69
    Background And Aim
    Hydatid cyst disease is one of the most common zoonotic diseases which is mostly due to the inhabitance of Echinococus granulosus larva stage. Iran is one of the hyper- endemic areas for this disease and operation is still the best way for its treatment. It is very important to know the epidemiological aspects of this disease for control and prevention programs. The aim of this study was to evaluate hydatid cyst disease in hospitalized patients with operation in Chaharmahal va Bakhtiary province from 1988 to 2007.
    Methods
    in this retrospective- deh1ive study patients who were hospitalized due to hydatid cyst operation in Shahrekord Ayatollah Kashani Brougen Hazrat Vali-Asr and Farsan Seyed-Alshohadah hospitals during 1988-2007 were recruited. Data were collected using questionnaire and were analyzed by chi-square test.
    Results
    Our data showed that from the total of 144 patients 98 persons were female and 46 cases were male. While the youngest case was an 11 year old boy the oldest patient was 92 years old. In addition 93 cases of the patients were tribes or lived in rural areas and 51 cases lived in urban areas. The highest frequency of the disease (44 cases) was seen in 27-41 year old group. The lowest frequency was seen in patients over 72 years old. The highest frequency (87 cases) belonged to housewives and the lowest frequency belonged to government employees. Most of the cysts (97 cysts) were in the right lobe of liver. Left lobe of the liver right and left sides of the lung were the other locations respectively. Eight cysts were elsewhere.
    Conclusion
    As many people in Charmahal va Bahktiari province live in tribes’ style and also human sheep and dogs are in a very close contact more education programs are needed for people who are living in rural areas especially housewives. In addition infected dogs should be controlled and be treated in case of infection with Echinococus granulosus.
  • Batoul Pourgheysari, Mehdi Banitalebi Page 75
    Background And Aim
    B-cell chronic lymphocytic leukemia (B-CLL) is a B-cell malignancy which has been associated with a variety of abnormalities in non-malignant T cells. Viral antigens are able to produce profound alterations in T-cells and cytomegalovirus (CMV) has been involved in T-cell abnormalities in healthy elderly individuals. Therefore the relationship between these changes and CMV was studied in CLL patients.
    Methods
    This was a cross sectional study and included 79 B-CLL patients (41 CMV seropositive and 38 CMV seronegative). The cell counting was done by Coulter cell counter. The T-cell subgroups and cell phenotype were studied by monoclonal antibodies and flow cytometry. The secretion of cytokine was detected by intracellular cytokine staining post stimulation and short time culture.
    Results
    CD8+ and CD4+CD8dim T cell subgroups were significantly more in CMV+ patients than CMV negatives (P
  • Azar Danesh, Maryam Haj-Hashemi Page 84
    Background And Aim
    Gestational trophoblastic tumor associated with ectopic pregnancy is a very rare event. This paper reports a case of an invasive mole arising from a tubal pregnancy. Case report: Patient is a 26-year-old G2L1Ep1 who was referred to Isfahan Beheshti Hospital due to rise in BHCG level after surgery of ectopic pregnancy (EP). The patient had initially been treated with salpingectomy. The pathologic study of specimen was invasive mole. The patient underwent two period of MTX treatment. Because of sonographic report of adnexal mass the patient underwent laparotomy. The result of laparotomy was invasive mole. The patient underwent EMACO regimen and was released when the BHCG was 1.
    Conclusion
    Appropriate monitoring of BHCG titers following surgery of EP is important not only to diagnose persistent EP but also for rejecting the presence of GTT. In addition follow up of the pathologic report is also important although the clinical diagnose seems to be correct.